מקום ראשון לסרט דוקומנטרי של תלמידות מגמת הקולנוע מכפר הנוער הדתי לבנות "אילת השחר". סרט הגמר "את תלכי בשדה" זכה במקום הראשון ליצירה התיעודית בפסטיבל ירושלים 2012, לאחר שבשנה שעברה זכה במקום השני באותו פסטיבל הסרט "התחלה חדשה"
סרט הגמר "את תלכי בשדה" של תלמידות מגמת קולנוע בכפר הנוער הדתי לבנות "אילת השחר" במושב יונתן זכה במקום הראשון לסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר בפסטיבל ירושלים 2012 שהתקיים לפני שבועיים.
מגמת הקולנוע "שחר חדש" בכפר הנוער הדתי לבנות "אילת השחר" שבמושב יונתן נפתחה לפני 6 שנים. במגמה לומדות נערות מכל הארץ וביניהן עולות מאתיופיה. בשנה החולפת זכתה המגמה להצלחות גדולות; ארבעה סרטי גמר התקבלו לחמישה פסטיבלים גדולים בארץ מבין מאות סרטים שנשלחו וזכו פעמיים במקום הראשון, במקום השני והשלישי.
זה לא עניין של מה בכך שעולות מאתיופיה עוסקות בקולנוע ויוצרות סרטים באיכות גבוהה כל כך. פערי התרבויות עצומים, השפה עדיין חדשה להן והחשיפה למדיה הקולנועית היא דבר חדש ולפעמים מאיים. חלק מהתלמידות לא ידעו מהי טלוויזיה לפני שעלו לארץ ומושגים כמו "פריים" או "קומפוזיציה" נשמעים להן כמו ג'יבריש.
תהליך הלמידה הוא אינטנסיבי. בשלוש שנים הן צריכות ללמוד את אומנות המבע הקולנועי, תולדות הקולנוע ואת כל הצד המעשי: תסריטאות, הפקה, בימוי, צילום, סאונד, תאורה ועריכה. כל זאת על אף מגבלות השפה והתרבות.
תהליך יצירת הסרט מביא איתו התמודדויות שונות. החיפוש אחר תסריט מעלה לא פעם סיפורים אישיים מאוד, נושאים רגישים שלא תמיד נעים להתעסק בהם. הסרטים חושפים אמת נוקבת של המציאות הישראלית, תוצאות הקליטה של העלייה מאתיופיה והדרך בה החברה הישראלית מפנה עורף לאותם יהודים שהגיעו ארצה.
לא קל לאותן בנות ליצור סרטים כאלה מכיוון שבתרבות האתיופית לא נהוג להתעמת. ולכן, לראשונה בחייהן התלמידות צריכות למצוא את האומץ לפתוח את הנושאים הכואבים ולשאול את ההורים שאלות קשות. ללכת למשרדים ממשלתיים ולדרוש תשובות, כל זאת לצד העשייה הקולנועית.
טורו קינדה – במאית הסרט "התחלה חדשה" כותבת:
"אף אחד לא חשב שאני אצליח במשהו, אפילו באתיופיה תמיד חשבו שאני כזאת שלא יודעת כלום. אבל בסרט הזה הראיתי למשפחה שלי מה אני מסוגלת לעשות בחיים. זה שינוי ענקי בשבילי, לא ידעתי שאפשר להעביר רגשות של מישהו דרך סרט, אבל בזכות המורה שהאמינה בי והעבודה הקשה, הצלחתי."
הכרת המציאות החדשה דרך הקולנוע עוזרת לתלמידות בקליטתן בארץ. השילוב בין הקולנוע לתהליך האישי שהתלמידות עוברות, הוא זה שיוצר סרטים כל כך מרגשים ונוגעים ללב. סרטים שאיש לא יכול להתעלם מהם ולהמשיך לעצום עיניים. הבנות מקבלות ליווי צמוד ממורות המגמה: גלית שפרינגוט – רכזת המגמה והמורות המעשיות: יפעת אורנשטיין וליהיא בן זקן, באמונה שדרך חוויות הצלחה שכאלה יוכלו לצאת עם ניסיון ובטחון עצמי לחיים העצמאיים שלהן.
הסרטים:
"את תלכי בשדה" 2012:
במאית: מנסב דרסה, צלמת: יזבעלם צ'וקול, עורכת: מנסב אבייה
מקוםI: פסטיבל הקולנוע ירושלים
"התחלה חדשה" 2011:
במאית: טורו קינדה, צלמת: אג'בוש אלמו
מקום I: פסטיבל "יצירה צעירה" חמ"ד ירושלים
מקוםII: פסטיבל הקולנוע ירושלים
מקום III: פסטיבל "דקל הזהב" הרצליה
"חמניות" 2011:
במאית: טרפץ' ברהנו, צלמת: טורו פנטה, עורכת: גנט אסמרה
מקום II: פסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה
מקום III: פסטיבל קולנוער אפרת
"שקיעה אחרונה" 2011:
בימוי: זמטו עלמאיהו, צילום: זהבה גססה, עריכה: אנגווץ" אסמרה, הפקה: הודיה סמייה
מקום I:פסטיבל קולנוער חברתי באפרת
מקום II: פסטיבל יצירה צעירה חמ"ד ירושלים 2012
"הורי סיפור אהבה" 2010:
בימוי: עדי שלמה, צילום: שירן דחבש, עורכת: הודיה כלפון, מפיקה: רחלי בוסקילה
פרס התסריט: פסטיבל יצירה צעירה חמ"ד ירושלים