ביחידה לחקלאות וחדשנות גולן, מרוצים ומעודדים מתוצאות גידולי ברוקולי וכרובית במודל חדשני, אגרוטכני, הידרופוני ראשון מסוגו בישראל
ביחידה לחקלאות וחדשנות גולן, מרוצים ומעודדים מתוצאות גידולי ברוקולי וכרובית במודל חדשני, אגרוטכני, הידרופוני ראשון מסוגו בישראל, על הטעם והאיכות, בכלל אין עוררין!
קטיף מיני מסחרי ראשון בישראל, מתצפית של כרובית וברוקולי, הגדלים במספר מודלים אגרוטכניים הידרופוניים מגוונים וחדשים החל בימים אלה, בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות גולן שב"מכון שמיר למחקר".
מנהלת החווה, מוריה סנדלר: "התוצאות הראשונות מעודדות מאוד. המטרה המרכזית הייתה והנה הוכחת גידול מסחרי של ברוקולי וכרובית בבריכות גידול (מים) ללא אדמה בקיץ החם, במהלכו, לא ניתן לגדל את הירק המבוקש בישראל. האקלים הגולני הקריר מאפשר להכניס מודל כלכלי משמעותי אותו אנו לומדים בימים אלו, בהיבט של גידול ירקות אלו בקיץ, בדגש על גידול ירוק מופחת ריסוסים ובעל איכות וטעם ברמת פרמיום, לצד היכולת לפדות מחיר רווחי לחקלאי".
בעקבות הצלחת מחזור הגידול הראשון, בחוות היישום של היחידה לחקלאות וחדשנות גולן, באבנ"י אית"ן, החל השבוע מחזור גידול נוסף של ברוקולי הידרופוני, הכולל תצפית זנים יפניים מיוחדים, בשיתוף חברת הזרעים "גדות-אגרו". זני הברוקולי הייחודיים שנבחנים זוכים ליתרון במספר קצר משמעותית של ימי גידול לעומת זנים מוכרים.
"הגידול בבריכות המים (הידרופוני) היה קצר ממספר ימי הגידול בקרקע בזנים מוכרים. כעת, אנו סקרנים לבחון את המשמעויות של זה בזנים יפנים מיוחדים", הוסיפה סנדלר.
מנהל היחידה לחקלאות וחדשנות גולן ב"מכון שמיר למחקר", יאיר גולן: "השילוב של ידע אגרונומי ביישומי עומק אקדמאיים של חוקרי 'מכון שמיר למחקר' בגולן, שת"פ עם חברות זרעים וחברות טכנולוגיה מסחריות, לצד תפיסה יזמית כלכלית מאפשרים לנו כיחידה לחשוב מחוץ לקופסה ולנהל מו"פ ייחודי מסוגו בישראל".
אולי יעניין אותך גם:
-
סלט על מצע מנותק מהגולן
המצע המנותק שמספקת חברת "טוף מרום גולן" מסייע בחקלאות במקומות בהם איכות הקרקע ירודה במיוחד.…
-
על הנתינה
פורים, מלבד היותו חג של שמחה ומגילה ותחפושות, הוא גם חג של נתינה, משלוחי מנות…
-
על זעם של זאטוטים
ככל שהילד גדל ומתפתח, מתעצמת בו התחושה של "אני יכול", "לא יגידו לי מה לעשות"…