היא מנהלת את "מחוברות – קהילת מטפלות גוף–נפש", הקימה ומנהלת את "מרחב נשימה – קליניקה קהילתית לנשים בגולן". יום שישי? רגוע. האורחת שלנו לשבת היא כנרת פלד, ממושב יונתן
קצת על עצמך
"כנרת פלד, בת 33, נשואה לגיא, אימא לארבעה מקסימים".
עיסוק
"מנהלת 'מחוברות – קהילת מטפלות גוף–נפש', בית חם למטפלות, מקום בו ניתן למצוא שיתופי פעולה, הפניות, להתייעץ ולקבל השראה, גם בפן העסקי וגם בפן המקצועי. בנוסף, הקמתי ואני מנהלת את 'מרחב נשימה – קליניקה קהילתית לנשים בגולן', שפועלת כבר שנה שישית.
הקליניקה פועלת פעם בחודש והיא מקום מפגש, לימוד ושיח לנשים מכל הגילאים והשלבים בחיים. הכי חשוב – אני עם הבת הקטנה שלי בבית, שזו הייתה המטרה, כשיצאתי לעצמאות. זו ברכה וזכות גדולה שאני מודה עליה יום יום
"הקליניקה פועלת פעם בחודש בשני מרחבים – קצרין ודרום הגולן. הקליניקה היא מקום מפגש, לימוד ושיח לנשים מכל הגילאים והשלבים בחיים. כל יום כזה כולל מעגלים, סדנה וטיפולים אישיים בעלות סמלית למעוניינות. את הקליניקה מפעילות בהתנדבות מטפלות מקסימות מכל רחבי הגולן.
"והכי חשוב – אני עם הבת הקטנה שלי בבית, שזו הייתה המטרה, כשיצאתי לעצמאות. זו ברכה וזכות גדולה שאני מודה עליה יום יום".
איפה נולדת וגדלת?
"נולדתי וגדלתי בקיבוץ עין הנצי"ב".
מגורים
"מושב יונתן, כבר כמעט ארבע שנים".
איך נראה יום שישי שלך?
"רגוע. משתדלת לסיים את כל ההכנות לשבת כבר ביום חמישי, כך שיישאר לי יום לעצמי, שלא כולל עבודה ומטלות. בקיץ, יוצאת לטבע, נוסעים לכנרת ולעוד מקומות אהובים בגולן".
מה אוכלים בשבת?
"בערב שבת – לחם מחמצת וחומוס ביתי, מרקים שונים ומגוונים, אורז, עדשים ודגים. בשבת בצהריים – ארוחה פשוטה שקצת משתנה, אבל בדרך כלל חמין צמחוני, שניצל דג, תפוחי אדמה, מג'דרה, סלט וכשיש אורחים, אני משקיעה קצת יותר בסלטים מעניינים ובקינוח".
מה הכי כיפי בשבת שלך?
"הנחת. אין כביסות, אין בישולים, אין פלאפון והסחות אחרות. יש הרבה זמן של שקט ומנוחה (עד כמה שהילדים מאפשרים…) עם נוכחות מלאה לאיפה שאני עכשיו, זו ברכה גדולה".
עם מי היית רוצה לשבת בשולחן שבת?
"עם אבא שלי, שנפטר כשהייתי בת 18, הוא חסר לי מאוד".
המלצה על ספר?
"'מושלמים כמו שאנחנו', של ד"ר ברנה בראון. ספר מדהים שאני קוראת שוב ושוב, בתקווה להצליח ליישם אותו בחיי".
בשעות הפנאי, מה עושה?
"לצערי לא כל כך מכירה מציאות כזו, תמיד מוצאת עוד משהו לעשות, בבית או בעסק. אבל כשאני מתאמצת ומפנה לי זמן – אוהבת לקרוא, לשמוע פודקאסטים מעניינים ובעיקר לצאת לטבע".
איך השפיעה עלייך הקורונה?
"ערבי ההיכרות לקראת פתיחת קהילת המטפלות שהקמתי היו צריכים להיות בשבוע הראשון של הסגר הראשון, מרץ 2020. הכול הושהה לכמה חודשים ובסוף, הקהילה נפתחה ביוני.
"הקליניקה הקהילתית שהייתה בשיאה לפני הקורונה, הייתה במשך שנתיים בסוג של השהייה, עם כמה גיחות בין סגרים וההתאוששות הייתה לא פשוטה, אבל ברוך השם, עכשיו היא חזרה לעצמה וממשיכה להתפתח ולעשות טוב.
"באופן אישי, זה שהייתי עצמאית עזר מאוד והפחית לחץ בבית עם הילדים, בכל הסגרים והבידוד".
מסלול, מעיין, או פינת חמד שאת אוהבת בגולן?
"כל מקום עם עצים ונוף מרחיב לי את הנשמה ומכניס בי שקט. אם רואים משם את הכנרת, בכלל מעולה".
מהו החלום שלך?
"ואו, שאלה גדולה… להצליח לשמוח בחלקי תמיד. לפעול ולעשות על מנת להשאיר אחריי עולם טוב יותר, אבל מתוך שלמות ושלווה, בלי לחצים ומתחים מיותרים.
ברמה העסקית – להגדיל את קהילת המטפלות ולפתוח עוד קליניקות קהילתיות, שהטוב הזה יגיע לעוד ועוד נשים".
מה את מאחלת לעצמך?
"להיות תמיד קשובה לעצמי. לעסוק במה שאני אוהבת ועושה טוב, לי ולעולם. להצליח לעזור לנשים, בעיקר למטפלות, כי בזה אני מתעסקת, להתקדם ולהביא מהטוב שלהן לעולם, כדי שכולנו נרוויח. להצליח לשלב ולאזן בצורה הרמונית ונעימה בין כל מרכיבי חיי".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
הכירו את הרופא של חיספין
הכירו את ד"ר דוד יריחובר, מנהל מרפאת ה"כללית" בחיספין. "אני אוהב לעבוד כרופא ורואה בתפקיד…
-
הגוזלים עזבו את הקן
טוב, לא כולם, אבל הבית הולך ומתרוקן והבכורה כבר שואלת אם לא בא לי עוד…
- גילגולה של אבן
בזמן שהגולן היה סורי, חמדו תושביו אבנים עתיקות, במיוחד המעוטרות שבהן ושילבו אותן בבנייה של…