צוקי גדל בנווה שאנן. מגיל צעיר, הייתה בו משיכה לטבע, לבעלי חיים ולכפר. צוקי השתייך לשומר הצעיר וכבר בכיתה י"א נבחר כחלק מקבוצה שיועדה להקמת קיבוץ גשור ברמת הגולן
מאת: רחל בן יצחק, אבנ"י אית"ן
בשנת 1976, הוקם הקיבוץ בדרום הגולן. כללי ההתנהלות היו שוויון מלא. היה רק מקלט טלוויזיה אחד ותנור אחד. בתחילת הדרך, גרו בשער הגולן וקיימו משלחות עבודה. הכללים הנוקשים הביאו לתחלופה של 600 איש.
20 שנה לא הייתה קליטה בקיבוץ. צוקי הבין כי חייבים שינוי. שמונה שנים נמשכו הניסיונות להגיע להפרטה. חלק עזבו בגלל השינוי. כיום התייצב מספר החברים על 80.
צוקי עוסק במגוון נושאים, אחראי על הקליטה ומשמש כרכז הצמיחה הדמוגרפית.
במסגרת מכללת הגליל, בנהלל, עוסק צוקי בהדרכה בתחום המים, בעיקר בגולן ומלווה סיורים מחו"ל. מלווה כלכלי בצפון הארץ ופעיל בעשייה חברתית, מתוך כוונה להיטיב עם הציבור ועם עצמו. צוקי מעודד מיזמים ירוקים, למד בקורס של מעו"ף עם השוק האירופי והקים מקום להנגשת אוכל בריא. "קהילון" – חנות שמוכרת לקונים מוצרי מזון, בעיקר בייצור עצמי ואורגני – יין, דבש, שקדים, אגוזים ועוד. את המוצרים הוא רוכש ממקורות אמינים. בחנות יש מכונה לטחינת קמח מגרעינים שמובאים היישר מהשדה. קמח זה לא עבר אחסון זמן רב עד לשימוש בו. זה מעניק לו ערך תזונתי משופר. כמו כן, יש מכונה להכנת חמאת בוטנים ושקדים.
המחירים אטרקטיביים. החזון הוא להפיץ לאחרים את החשיבות של מזון שגדל בתנאים מיטביים.
פינוק נוסף הוא הפעלת בוסתן עצי פרי לקטיף חופשי, פעמיים בשבוע, לחברי גשור.
כשהגעתי לקיבוץ, לפגוש את צוקי, הוא ערך לי סיור התמצאות ודיבר בגאווה על ההתפתחות של המשק, כמו הקמת שתי שכונות חדשות למגורים.
ענפי החקלאות בקיבוץ: גידולי שדה, שקדים, לול, ענבים ליין בשיתוף "יקבי רמת הגולן", "ארץ גשור" – שמן זית ממטע זיתים אורגני ללא ריסוסים, מזן סורי משובח ורפת משותפת עם מבוא חמה. כמו כן, מפעל משותף עם עין דור, לייצור כבלים חשמליים.
מיזמים: בית הבירה "פס", אל מול הכנרת בגולן, בקיבוץ גשור, מיוצרת בירה בוטיק בידי האחים פס, בעבודת יד. מוזמנים לפאב, ליהנות מאוכל ובירה על רמה ומדי פעם, יש גם מופעים.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מפגש מחזורים - כוחה של הקבוצה!
מפגש המחזורים הרביעי לחממה העסקית לוותיקי הגולן התקיים תחת הכותרת "זיהוי הזדמנויות" וכלל פריסת דוכנים…