פציאליס, או "השיתוק של שם בל", יכול להיות מאוד מפחיד בהתחלה: חצי פרצוף משותק, בסיס הפה והעפעף צונחים. הטיפול הסיני, ללא תרופות, עובד
זה יכול להיות ממש מבהיל להתעורר בבוקר ולהרגיש תחושה שונה בפנים. מעין כאב וחוסר תחושה. הצצה במראה מגלה תמונה מבהילה עוד יותר – שיתוק צד אחד של הפנים! מה לעשות? לקבוע טיפול כמה שיותר מהר!
פציאליס – שיתוק צד אחד של הפנים. בשל דלקת כלשהי, העצב מתנפח וההולכה העצבית שלו הופכת ללקויה. דבר זה מוביל לחולשה ושיתוק של הפנים. לרוב, מעורב רק צד אחד של הפנים. השיתוק הוא פתאומי וללא סימנים מקדימים
פציאליס הוא שיתוק צד אחד של הפנים. השיתוק נגרם לאחר פגיעה של עצב בצד אחד, הגורם לרפיון שרירים משמעותי ופגיעה בצורת הפנים התקינה. השיתוק גורם לצניחת בסיס הפה בצד אחד, צניחת אחד העפעפיים, טונוס שרירים ירוד באחד מצדי הפנים. לעתים, מופיע גם כאב. לאור השיתוק של עצב הפנים, והכאב המורגש בעקבותיו, אנשים הסובלים מפציאליס עלולים לסבול מפגיעה בהבעות הפנים וממבט קפוא, מקושי ביצירת ההבעות השונות, כמו חיוך, עצב, כעס, קושי לעצום את העין, לשתות באופן רגיל מבלי שהמשקה יישפך מזווית הפה.
המחלה, הנקראת גם "השיתוק של שם בל" (Bell's Palsy), נחשבת לשכיחה יחסית, ומופיעה בקרב גברים, נשים וילדים.
בעיניים מערביות
מצב זה נגרם בשל מעורבות אחד מהעצבים הקראניאליים, שאחראי לתנועתיות שרירי הפנים, תפקוד בלוטות הדמע והרוק ועל החלק הקדמי של הלשון, בהקשר של חוש הטעם. בשל דלקת כלשהי, העצב מתנפח וההולכה העצבית שלו הופכת ללקויה. דבר זה מוביל לחולשה ושיתוק של הפנים. לרוב, מעורב רק צד אחד של הפנים. השיתוק הוא פתאומי וללא סימנים מקדימים.
תסמינים: מעט לפני הופעת תסמיני השיתוק, צפצופים באוזן, או כאבים מאחורי האוזן, סחרחורות, או לעתים, אפילו טעם מתכתי בפה. חוסר יכולת למצמץ, או לסגור את העיניים, לסגור את הפה, או לנפח את הלחי. נדיר שמעורב כאב. לעתים נדירות, יש שיבוש בחוש הריח או הטעם.
גורמים לתופעה: הגורמים הם מעט מסתוריים, עם זאת קיימים מחקרים אשר בהם מצאו קורלציה בין זיהום ויראלי להופעת המצב הזה. ב-80% מהחולים, נמצא הווירוס HERPES SIMPLEX.
סיכויי ההחלמה: מלאה, ב-80-90% מהמקרים.
לרוב, הרופא ייתן טיפול אנטי–ויראלי, או סטרואידים בליווי פיזיותרפיה. במצבים בהם יש חוסר יכולת למצמץ, על החולה להזליף טיפות עיניים לשמירת הלחלוח של העיניים.
בראייה סינית
המירוץ נגד הזמן החל וככל שהמטופל יקבל טיפול סמוך להופעת הפציאליס, כך אחוזי ההבראה יהיו גבוהים יותר. עולם המושגים בהם אנו משתמשים באבחנות הסיניות הוא מופשט יותר וכשמדובר על פציאליס ההסבר הסיני אומר: חדירת קור – חשיפה לרוח, קור, מזגן, מאוורר ובנוסף, חולשה של מערכת החיסון. מתח נפשי ולחץ, גורם מקדים שמשותף לרב החולים, הם כידוע מחלישים את מערכת החיסון. גורם נוסף הוא חוסר דם, חוסר
בצ'י ויאנג, שגורם לחסימה בתנועת האנרגיה בגוף – חסימה של צ'י.
שיטות טיפול:
דיקור – פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע. קומפרסים, שיאצו, כוסות רוח וחימום על ידי מוקסה.
לרפואה הסינית יש מענה טבעי לטיפול בפציאליס, ללא סטרואידים ותרופות וללא החדרת חומרים מיותרים לגוף. במרבית המקרים, המטופל יחלים לחלוטין ולא יהיה זכר לשיתוק הפנים.
למענה על שאלות ומתן חוות דעת מקצועית, מוזמנים לפנות אליי ואענה בשמחה.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
רפואה איתנה
לקצין הרפואה של חטיבת גולני, סרן גלעד שפיגל, אחריות רבה על הכתפיים. דבר זה…
-
פרחי רפואה
"תכנית 'פרחי רפואה' בפקולטה לרפואה על שם עזריאלי, של אוניברסיטת בר אילן, תוציא את דור…
-
רפואה עם ערכים
הרופא שעזב קליניקה יוקרתית במרכז הארץ כדי להביא רפואה איכותית לצפון. פרופ' ירון דגן: "לטעמי,…