ראשי הרשויות ותושבי הגליל והגולן עולים לכנסת למאבק על תכנית הצפון. יו"ר אשכול רשויות גליל מזרחי וראש המועצה האזורית גולן, אלי מלכה: "פעולות המחאה יימשכו ככל שיידרש ואם ניאלץ, נשבית את הצפון באופן מלא"
ביום שני הקרוב, (31.10.16), יעלו ראשי רשויות, תושבים ופעילים חברתיים מהגליל לכנסת וימחו כנגד אי תקצוב התכנית לפיתוח הכלכלה והחברה בצפון. יהיה זה יום פתיחת מושב החורף של הכנסת.
התכנית לפיתוח הכלכלה והחברה בצפון מיועדת ליצירת מנועי צמיחה ושדרוג שירותי הבריאות, תשתיות התחבורה והתעסוקה. "אנו, כל ראשי הרשויות בגליל, נחושים לנהל מאבק להצלת הגליל", אמר יו"ר אשכול רשויות גליל מזרחי וראש המועצה האזורית גולן, אלי מלכה. "נפעל למניעת אישור הכנסת לתקציב המדינה לשנים 2017-18 ללא הכללת תכנית הצפון. פעולות המחאה יימשכו ככל שיידרש ואם ניאלץ, נשבית את הצפון באופן מלא".
כזכור, בחודש אוגוסט האחרון, נסוגה ממשלת ישראל מההחלטה להקצות תקציב מיוחד בהיקף של 18 מיליארד ש"ח למימוש תכנית לאומית לפיתוח כלכלי-חברתי של הצפון והנושא הוסר מסדר היום.
בעקבות כך החליטו ראשי הרשויות באשכול גליל מזרחי לחבור לראשי הרשויות באשכול גליל מערבי וגליל מרכזי ולצאת ביחד למאבק ציבורי רחב על התקציב המיוחל. לפני כשבוע נתלו ברחבי הגליל מאות פלריגים שעליהם נכתב – "הממשלה מאבדת את הצפון". בשבועות הקרובים צפוי להתנהל ואף להחריף המאבק לתקצוב התכנית.
ראש מועצת מבואות החרמון, בני בן מובחר: "אנו קוראים לך ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במיוחד אחרי יום כיפור, ימי חשבון הנפש של העם היהודי, לקחת אחריות על המצב הקטסטרופלי שקורה בגליל ובצפון, כי רק ביכולתך לשנות את התמונה העגומה".
ראש המועצה האזורית גליל עליון, גיורא זלץ: "לא ניתן לממשלה להתנתק מהצפון ומההבטחה המפורשת לתכנית פיתוח במיליארדים. נדרוש מראש הממשלה להתערב בין השרים כחלון ודרעי ולממש את החלטתו שניתנה בישיבת הממשלה בגולן, תכנית לאומית לצפון בתקציב המדינה ל-2017-18".
ראש מועצת חצור הגלילית, שמעון סויסה: "זה הזמן להשקיע בתכנית מקיפה לגליל, שתייצר עוגן משמעותי בתעסוקה, בהשכלה ובאמצעי תחבורה , כדי שצעירים יקבעו את עתידם כאן".
ראש עיריית צפת, אילן שוחט: "מצער לראות שהגליל הוא חבל הארץ האחרון שהמדינה עוד לא הגיעה אליו. על ממשלת ישראל להתעשת ולעבור משלב הדיבורים לשלב של מעשים ולהכניס את התכנית בתקציב הדו-שנתי. אנחנו נחושים מאוד וכל תושבי האזור מאחורינו כחומה בצורה. זו תחילתו של מאבק שילך ויחריף עד אישור התקציב".
אלי מלכה: "תקצוב תכנית לפיתוח הכלכלה והחברה בצפון, שעליה הכריזה הממשלה כבר לפני כשנה וחצי, הכרחית על מנת לצמצם את הפערים בכל תחומי החיים בין הצפון למרכז ולדרום. אנו נחושים להציל את הגליל. יש לנו חבל ארץ נפלא והמדינה מחויבת לאשר את התכנית כפי שהתחייבה ולהפנות תקציבים משמעותיים ליצירת מנועי צמיחה, פיתוח מקומות תעסוקה איכותיים, שיפור תשתיות הבריאות ופיתוח מערכות החינוך והאקדמיה".