בהירה דהן, משפחתה והסטודיו שלה עשו "עלייה" לגולן וזה עשה להם רק טוב. אחרי 40 שנה בקריות, היא לגמרי מרגישה עכשיו כמו ניצולה אקולוגית
ספרי קצת על עצמך
בהירה: "אני אמנית רב-תחומית, מורה לאמנות בהכשרתי המקצועית. את תחילת דרכי, עשיתי בחינוך הפורמלי, הייתי מורה לאמנות בבתי ספר, במשך שבע עשרה שנה. לאחר הפרישה מהחינוך הפורמלי, הקמתי סטודיו עצמאי להוראת האמנות. בנוסף, המשכתי ליצור ולהתפתח בעצמי. הפעלתי את הסטודיו במשך שלוש עשרה שנים, עד המעבר לגולן, לפני שנה.
"בספטמבר אשתקד, עשיתי עלייה לגולן והתיישבתי בקצרין. עלייה תרתי-משמע. מחד, זה מרגיש כמו עלייה לארץ אחרת וגם עלייה במובן הגאוגרפי. לעלות גבוה בנוף הארץ. הגעתי לכאן אחרי ארבעים שנות חיים בקריות ואני לגמרי מרגישה כמו ניצולה אקולוגית. האוויר כאן נפלא, צלול ונקי והטבע ניבט מכל עבר. האנשים חביבים, מסבירי פנים ואיכות החיים מנצחת".
"לילדים, יש חוגי יצירה ואומנות במגוון תחומים וחומרים כגון ציור, פימו, עיסת נייר, גבס ועוד. למבוגרים, יש חוגי ציור למתחילים ומתקדמים וכמובן, חוג לעיסת נייר. בנוסף אני עורכת בסטודיו הפעלות ימי הולדת"
מדוע עברת לגולן?
"בשלו התנאים והגיעה העת, מבחינתי. המעבר לגולן הוא סגירת מעגל. נולדתי וגדלתי בסביבה כפרית, במושב. בגרתי בתקופת ילדי הפרחים ועכשיו, זה מרגיש לי כמו התחברות מחודשת לילדת הפרחים והטבע שבתוכי. אירוע נוסף ולא פחות משמעותי הוא המעבר של ילדיי לגולן. בתי הבכורה גרה ומגדלת את משפחתה בקדמת צבי, בני עבר למרום גולן ובת נוספת גרה בגליל ועובדת בקצרין, כך שגם הקן המשפחתי שלי מרפד ותומך מסביבי".
מה בעצם לומדים בסטודיו שלך?
"הסטודיו הוקם עוד כשגרתי בקריות ועשה עלייה ביחד אתי. בקצרין, הסטודיו ממשיך לפעול באותה המתכונת וכיום, הוא חלק בלתי נפרד מהבית שבו אני גרה.
"התחלתי להפעיל קייטנות בחופשת הקיץ וכעת, אני נערכת לקראת שנת החוגים, אשר תחל אחרי החגים. הסטודיו פותח שעריו לכל מי שמרגיש שיצירה זורמת בכפות ידיו ושיש בו רצון ונכונות. יש חוגים ופעילויות המתאימים לילדים, נוער ומבוגרים.
"לילדים, יש חוגי יצירה ואומנות במגוון תחומים וחומרים כגון ציור, פימו, עיסת נייר, גבס ועוד. למבוגרים, יש חוגי ציור למתחילים ומתקדמים וכמובן, חוג לעיסת נייר. בנוסף אני עורכת בסטודיו הפעלות ימי הולדת".
איך את רואה את הסטודיו בעוד 10 שנים?
"הגעתי לכאן עם חזון משפחתי גדול. אני והבן שלי יונתן, הגענו יחד לגולן. יונתן הוא גם סוג של אמן העוסק בג'אגלינג ובמוזיקה. בחזוננו, אנחנו רואים הקמה של מרכז תרבות ואמנות, שבו אנו עוסקים במלאכתנו ומפיצים את כישורינו ואהבתנו".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
הסטודיו לאריחים מצוירים של אסנת רוטמן
הסטודיו של אסנת הוא חגיגה של צבעים, דמויות ודמיון, וכל מי שנכנס, יקנה או לא…
-
געגוע לשישי של פעם
היא נולדה בירושלים, עלתה לגולן לפני 14 שנה ולא מבינה איך לא חשבה על זה…
-
מעגלים של אור
פרויקט "מעגלים" בבית הספר "גמלא" הקים קבוצת העצמה באמצעות שיח ותנועה, לבנות כיתות ד'-ו'. בתהליך…