בוגרי החוג למערכות מידע, מהמכללה האקדמית צפת, נבחרו להציג את עבודות הגמר שלהם, בכנס "הפסגה הדיגיטלית 2017", של הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל
שני פרויקטים פורצי דרך, שפותחו במהלך הלימודים, בחוג למערכות מידע קהילתיות, במכללה האקדמית צפת, נבחרו לתחרות ארצית, שהתקיימה במסגרת "שדרת הפרויקטים האקדמיים", בכנס "הפסגה הדיגיטלית 2017", של הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל. הפרויקטים עוררו עניין רב בקרב המשתתפים.
אחד משני הפרויקטים שעלו לגמר הוא Vite – smart event"", של בוגרי המחזור השלישי, אבי לרדו ומשה אסולין, בהנחיית היזם והמרצה, ד"ר דוד גלולה. המערכת שפותחה היא אפליקציית ווב (web application), שבאמצעותה ניתן לפתוח אירוע, לשלוח הזמנות אליו ולשתף בהתרחשויות את כל המשתתפים והמשתתפות. הייחודיות במערכת היא ביצירתו של "קו חיים" מתמשך ודינמי, שבמהלכו מוזנים לאפליקציה פריטי מדיה כמו תמונות, הסברים וקטעי וידאו, על ידי המשתתפים. במהלך הכנס, הודגם אופן הפעולה של המערכת החדשנית בפני ציבור המתעניינים.
הפרויקט השני הוא "PagPad", של בוגרות המחזור השלישי, רובין רובין ומרב כהן, יחד עם הבוגר שמואל שמאילוב. בהנחייתו המסורה של המרצה, דרור בן עמי ובשיתוף פעולה עם מחלקת טיפול נמרץ פגים במרכז הרפואי "פדה-פוריה", פותח אבטיפוס של מערכת לצפייה במידע רפואי וסיעודי עבור תינוקות, במחלקה לטיפול נמרץ יילודים, בפגייה. המיזם משתמש בטכנולוגית תקשורת טווח אפס (Near Field Technology – NFC) כדי לחסוך זמן יקר לאיתור פג במערכת ה-ERP של המחלקה וזאת, באמצעות המכשיר הנייד (טלפון, או טאבלט) של הצוות הרפואי.
לדברי ד"ר דלית לוי, ראש החוג למערכות מידע קהילתיות, במכללה האקדמית צפת, נבחרו לתחרות הסופית 14 פרויקטים, ממוסדות אקדמיים שונים בכל הארץ, מתוך עשרות רבות שהוגשו לשיפוט.
ד"ר לוי: "זהו כבוד גדול עבורנו, כאחת התכנית הצעירות ביותר בישראל, בתחום מערכות המידע, להציג את תוצרי הלמידה בפני קהל כל כך גדול של אנשי מקצוע".