"הקומה השנייה" – תמונת ניצחון – עסקים חדשים

דווקא בימי המלחמה, כשאין תנועה תיירותית, יזמים צעירים בגולן, דור ההמשך, פותחים עסקים חדשים (הסעדה) ואומרים: אנחנו כאן כדי להישאר. זאת תמונת ניצחון

הגולן, תמיד היה יעד תיירותי שמשך אליו מטיילים רבים. בלי להיות משוחדת, אני חושבת שזהו האזור הכי יפה בארץ, עם שקט ושלווה, נחלים זורמים, פריחה יפהפייה והכנרת פרוסה לרגליו.

לצערנו, מאז השבעה באוקטובר, גם הגולן הפך לאזור מלחמה ואנחנו נשארנו פה, נאחזים באדמתנו, אבל המטיילים חששו להגיע. רבים מאתרי התיירות נסגרו, או שנפתחו לסירוגין. הגולן לא היה שומם כמו בשנה האחרונה, כבר שנים רבות.

דווקא בתקופה מאתגרת שכזאת, קמו יזמים צעירים מקומיים שמצאו הזדמנויות ופתחו עסקים חדשים בתחום המזון, למרות האתגרים, עם אמירה חזקה: אנחנו כאן כדי להישאר ולנצח.

אז בינתיים, ברוך השם, יש התעוררות ואתרי התיירות חוזרים לפעילות. יצאתי לשמוע שניים מהסיפורים היפים של היזמים הצעירים, הדור הממשיך של המשפחות המקומיות, שחולמים ומגשימים. מה שמשותף ליזמים הצעירים שפגשתי הוא אהבתם לאוכל ואירוח, החיבור לגולן והרצון להישאר במקום בו גדלו.

"הקומה השנייה"

העסק: "הקומה השנייה" – שווארמה, פלאפל, סביח, שיפודים ועוד…

המיקום: המרכז המסחרי "איתן", בקומה השנייה.

הבעלים: רן ברנשטיין, 25, יותם כרמל, 33, חברי ילדות מהמושב אניעם.

החלום: היה להם חלום לפתוח שווארמה ודווקא תוך כדי המלחמה, חיפשו לעשות משהו שיגרום להם להישאר בגולן.

את רן ברנשטיין אני מכירה עוד מאז היותו נער צעיר, שהתחיל לעבוד אצלי כשוטף כלים, ב"יעלי". מהר מאוד הפך לעוזר טבח ובהמשך, כבר היה מבשל בעצמו, עוד לפני שסיים את התיכון. בחור נמרץ, עם רצון ללמוד ומשמעת עצמית, שידע לקחת אחריות. אחרי שירות צבאי בחטיבת כפיר, הוא יצא לעבוד בעיר הגדולה תל אביב וניהל בתי קפה. אבל הוא מספר לי שלא התחבר לתל אביב ורצה לחזור לגולן. עם פרוץ המלחמה, הוא יצא למילואים, עזב את המרכז וחזר הביתה, לאניעם.

רן: "האהבה שלי למטבח התחילה מילדות. הייתי מבשל בבית. בגיל 13, כבר התחלתי לעבוד במסעדה. אהבתי את זה והיה לי חלום לפתוח מקום משלי.

"למה דווקא שווארמה? אני אוהב לאכול שווארמה מגיל צעיר וזה מה שהכי רציתי.

תוך כדי המילואים, הייתה התלבטות אם לחזור לגולן. אני אוהב את השקט ואת החברים. פה זה הבית שלנו.

זאת תקופה מאתגרת לפתוח עסק

"הייתה הזדמנות והלכנו עליה. זה מאתגר, אבל גם מאוד מספק. אנשים באים, אוכלים, נהנים. התגובות מחממות ונותנות לנו דרייב להמשיך.

משהו לסיום: אנחנו עושים הכול בעצמנו, החומרים טריים ואיכותיים חשוב לנו שהשירות יהיה עם חיוך והמקום כשר למהדרין.

פברואר 2025

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
אירועים שיתקיימו ב 1st פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 5th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 15th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 21st פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 28th פברואר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?