אתם סובלים מכאב או מבעיה כלשהי שמפריעה לכם וסוף סוף החלטתם ללכת ולקבל טיפול. למה לצפות? כמה טיפולים צריך? ובאיזו תדירות? מתי לצפות לשיפור? בואו נעשה סדר
ריפוי הוא תהליך. לפעמים, הייתי רוצה מקל קסמים שיירפא מטופלים כהרף עין, אבל אני מבינה שהחלמה היא תהליך מתמשך שלו יש שני שותפים – המטפל והמטופל. בתהליך הזה, הן המטפל והן המטופל נדרשים לאורך רוח, סבלנות והתמדה. יש מקרים שטיפול אחד או שניים יפתרו את הבעיה, אבל יש הבדל בין בעיית גב תפוס לבעיית כאב הנגרם מפריצת דיסק מתמשכת. במקרה הראשון, בדרך כלל, טיפול אחד יספיק ואולי שניים. במקרה של פריצת דיסק, יהיה צורך בתהליך ממושך יותר. (במאמר מוסגר, אוסיף שיש המון מה לעשות בפריצת דיסק, אבל על כך אכתוב בנפרד). לפעמים, יש שינוי דרמטי כבר אחרי טיפול אחד או שניים, אבל כדי להביא להחלמה מלאה, נדרשים יותר טיפולים.
במצבים כרוניים, אדם סובל חודשים ארוכים ולעתים שנים, אז בוודאי שבשעה אחת של טיפול אין יכולת לתקן שנים של כאב. אך אין זה אומר שזה לא בר–ריפוי, אלא שצריך להצטייד בסבלנות. אניזוכרתמטופלתשהגיעהלקליניקהלפנימספרשניםעםכאבימחזורכרונייםשל
כ-15 שנה ושאלה כמה טיפולים לדעתי היא תצטרך. ביקשתי ממנה לתת לי שעה אחת לכל שנה של כאב, ואכן לקראת הטיפול העשירי, כבר לא היו כאבים בכלל. המשכנו בטיפול ברווחים של כשבועיים–שלושה, עד שסיימנו את התהליך. 10 טיפולים זה אולי נשמע המון, אך אם חושבים על סבל של 15 שנה, מדי חודש בחודשו, מבינים שבזמן קצר יחסית, כמה חודשים, ניתן לתקן כאבים של למעלה מעשור.
רצון לקבל שינוי
אני לא מאמינה בשינויים מרחיקי לכת תוך זמן קצר. מניסיוני, בדרך כלל, זה לא מחזיק מעמד. ממש כמו בדיאטה, כשמפסיקים לאכול את כל מה שרגילים, יורדים במשקל, אבל אז נשברים, כך בכל תחומי החיים. אני מאמינה במינונים ובשינוי הדרגתי של דפוסי התנהגות. אם מטופל רגיל לשתות שש כוסות קפה ביום, לא אבקש ממנו להפחית לשתי כוסות בבת אחת, אלא בתהליך הדרגתי. אותם הדברים תקפים לגבי הרגלי אכילה, שינה, תנועה ובאופן כללי, דפוסי התנהגות בריאים יותר. שינויים הדרגתיים, לאט לאט ובבטחה, משיגים את כל המטרות, או לפחות את רובן. וזה המון.
תקשורת בין המטפל למטופל
כמטפלת, עליי לאבחן את המטופל ולזהות מה הוא צריך ממני. לפעמים, זה רק דיקור. לפעמים, גם צמחים והנחיות תזונתיות. לפעמים, כוסות רוח, שיאצו, או טווינה ולפעמים, שיחה פתוחה מלב אל לב. לפעמים, מטופלים מבקשים לשכב על המיטה עם מחטים בשקט ואפילו מבקשים שאכבה את המוזיקה והיה מטופל חביב, נער בן 13, שביקש להאזין לאייל גולן…
מטפל מקצועי קשוב לצרכים של המטופל ומתאים את הטיפול למידותיו. אבל לא תמיד כל זה קורה בטיפול הראשון ואם משהו הפריע לכם בטיפול, או לא היה לכם נוח, שתפו את המטפל שלכם. מטפל מקצועי יידע להתאים את הטיפול אליכם בצורה טובה יותר בפעם הבאה.
אז אם אתם מתמודדים עם בעיה כלשהי, אל תהססו, לכו לטיפול.
רק בריאות, קרן 050-3399634
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
כאב ברפואה סינית
מבין התחומים הרבים בהם הרפואה הסינית יודעת לטפל, להפרעות כאב יש מקום של כבוד. לכל…
-
דור העתיד ברפואה
מנהל המרכז הרפואי "פדה-פוריה", ד"ר ארז און, נפגש עם בנות מגמת הרפואה באולפנית טבריה. מגמת…
-
מייעלים את ההשקיה במכון לחקר הגולן
בעקבות הקיצוצים במנות ההשקיה והעלייה במחירי המים של השנים האחרונות, מוביל המכון לחקר הגולן מחקרים…