תושבי קלע חופרים ומשתתפים בחפירה הארכיאולוגית בהרחבת קלע עם רשות העתיקות והמועצה האזורית גולן
צביקי בדיחי, ארכיאולוג נפת הגולן ברשות העתיקות
רמת הגולן חווה בשנים האחרונות תנופת פיתוח מואצת בהרחבות ובשטחי החקלאות. במסגרת הרחבות אלו, מבוצעות, במידת הצורך, חפירות ארכיאולוגיות על מנת לתעד את העתיקות, לפני ששרידים קדומים אלו ייהרסו במהלך הפיתוח.
ימי הקורונה הביאו אל פתחנו אתגרים רבים. רבים מאתנו יושבים בבית ומפעלים ומקומות תעסוקה נסגרו, או צומצמו. גם ברשות העתיקות, נקלענו לאתגר: איך לבצע חפירות ארכיאולוגיות ללא פועלים?
מתוך הרצון לחבר את תושבי הגולן לשרידים העתיקים הנמצאים במרחב שלנו, וכמענה לאתגר מהיכן נביא פועלים, הועלה רעיון של רשות העתיקות והמועצה האזורית לשתף את תושבי היישוב בהרחבה בשכר, במקום פועלים בהרחבה של יישובם. בכך, גם רשות העתיקות תוכל לבצע את החפירה וגם יוכלו תושבי קלע אלון להתחבר אל העתיקות ביישוב, תוך קבלת שכר ופתרון תעסוקתי בימי הקורונה. הנהלת הקהילה נרתמה מיד לעניין וארגנה רשימה מתאימה לביצוע החפירה.
בימים אלו, מתבצעת חפירה ארכיאולוגית בשלב א' של ההרחבה ביישוב קלע אלון. החפירה, בהנהלתו של אורי ברגר, ארכיאולוג ברשות העתיקות, ובהשתתפות 10 מתושבי קלע אלון, מתמקדת בשישה דולמנים, הנמצאים בשטח המיועד להכשרת המגרשים והרחובות של ההרחבה. דולמנים הנם מבני קבורה עיליים, המתוארכים למאה ה-12 לפני הספירה. לאחר סיום החפירה, ישוחרר השטח שנחפר לצורך הפיתוח.
במסגרת שיתופי הפעולה, מתוכננות חפירות נוספות, בעין קיניא וברמות, שיבוצעו על ידי תושבי רמת הגולן. זאת, על מנת לנצל את המצב אליו נקלענו, לחיבור אל מורשת העבר ולסייע כלכלית לתושבים. רשות העתיקות רואה בברכה את שיתוף הציבור בשמירה, בלמידה ובמחקר על העתיקות והשרידים הארכיאולוגיים.
אולי יעניין אותך גם:
-
בבית החינוך "מעיינות", מציינים את שנת ה-50 להתיישבות בגולן
בבית החינוך "מעיינות", בנטור, מציינים את שנת ה-50 להתיישבות בגולן במסע לאורך שביל הגולן. התלמידים…
-
יריד השפה העברית - בבית הספר "שורשים"
ב"יום השפה העברית", ערך בית הספר "שורשים", בנטור, יריד מקסים שמטרתו - חיזוק השפה העברית.…
-
חופרים ונהנים
בשבוע שעבר, יצאה כיתה ו', של ביה"ס "מצפה גולן", לאתר החפירות הארכיאולוגיות בכורסי. התלמידים התרגשו…