ברכס בשנית, הכי רחוק ממסכים שיש, פורחים כעת ולמשך החודש הקרוב שניים ממבשרי הסתיו הנדירים והיפים בפרחי ארצנו – סתוונית וחלמונית. צאו לראות, זה פה ממול
במהלך החודש הקרוב – פריחת החלמוניות בגולן בשיאה. מומלץ לטייל במזג אוויר נעים ולחזות בפריחה צהובה ומשגעת
הטיול מתחיל ברכס בשנית, שמורת טבע בצדו המזרחי של מרכז הגולן. השמורה, נחבאת אל הכלים, אולם אוצרת בחובה טבע בלתי מופרע, אשר נדירים כמותו עדיין בישראל, חורש של עצי אלון, אלה אטלנטית, עצים ממשפחת הוורדניים – אגס סורי, שזיף הדוב, עוזרר ואוג הבורסקאים וגולת הכותרת: שניים ממבשרי הסתיו הנדירים והיפים בפרחי ארצנו – סתוונית וחלמונית.
אורך המסלול: כ-3 ק"מ
זמן: כשעתיים וחצי
דרגת קושי: מתאים למשפחות עם ילדים
הערות: מסלול קווי (יש צורך בשני כלי רכב)
איך מגיעים: מהפינה הצפון-מזרחית של הכנרת, בה נמצא צומת יהודייה, עולים לגולן בכביש 87, ממשיכים ישר בצומת קצביה ובצומת המפלים. בצומת בשן, פונים שמאלה לכביש 98. לאחר כ-2.5 ק"מ, מגיעים לנקודת הסיום של המסלול ובה שילוט המסביר על שמורת רכס בשנית וסימון שבילים ירוק. מחנים את אחד מכלי הרכב בנקודה זו ונמשיך לתחילת המסלול על כביש 98, ולאחר כ-2 ק"מ, אחרי הפנייה לאלוני הבשן, נפנה ימינה, בכביש מפותל, העולה לתל חזקה. נעקוב אחר סימון השבילים הירוק, על עמודי הטלפון בצדו השמאלי של הכביש. עם הסימון מגיעים לצומת, שבו מתחיל מסלול ההליכה.
ממשיכים לרדת עם השביל המסומן, בחורש מגוון של שלושה מיני אלונים – אלון תבור, מין הגדל באזורים נמוכים וחמים, אלון מצוי, הגדל באזור הים-תיכוני הגבוה ואלון תולע, הגדל באזורים גבוהים גשומים וקרים, אשר רק במקום זה בארץ צומחים יחדיו
המסלול: מצד ימין לכביש, עוברים דרך שער הברזל הקטן. כ-50 מטר לאחר תחילת ההליכה, מגיעים לרחבה סלעית שבה פורחים יחדיו פרחי חלמונית גדולה וסתווניות תשבץ, שני מיני צמחים נדירים, בעלי פרחים מן היפים והמרשימים שבפרחי ארץ ישראל.
ממשיכים לרדת עם השביל המסומן, בחורש מגוון של אלות אטלנטיות, עץ העומד בשלכת וצבע עליו בעונה זו של השנה, אדום ושלושה מיני אלונים – אלון תבור, מין הגדל באזורים נמוכים וחמים, אלון מצוי, הגדל באזור הים-תיכוני הגבוה ואלון תולע, הגדל באזורים גבוהים גשומים וקרים, אשר רק במקום זה בארץ צומחים יחדיו. בינות לאלונים והאלות משובצים עצי שזיף הדוב ואגס סורי, שלפרותיהם עפיצות הגורמת לאוכל אותם תחושה של יובש בפיו. עם הירידה בשביל החורש, נפרש לעיני המטיילים הנוף הייחודי של הגולן, תלי הגעש, מאגרי המים ופסגות הגליל העליון.
ממשיכים לרדת לאורך המסלול, חוצים שביל כורכר לבן ולאחר כקילומטר, מתחברים לשביל ג'יפים. פונים ימינה ומגיעים לחורבות הכפר הצ'רקסי ג'ואיזה. הכפר, כמו הכפרים הצ'רקסים המוכרים יותר בגולן, רמתניה וחושניה, היה אחד מקבוצה של כפרים צ'רקסים, שהוקמו בגולן בסוף המאה ה-19. במקום ניתן לנוח לאורך המים הנובעים מהמעיין שבמקום, בצל עצי צפצפה ומשם, להמשיך עוד כ- 500 מטר, עד לסיום במסלול, בכביש 98.
למידע אודות אתרי לינה ואטרקציות באזור: HYPERLINK "http://www.tourgolan.org.il/"www.tourgolan.org.il
מידע ותמיכה: 04-6962885 או בפייסבוק, חפשו: " HYPERLINK "https://www.facebook.com/tourgolan/"תיירות גולן"
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
לכבוד הסתיו שהגיע
הסתיו כבר כאן ואין מתאים ממנו לצאת למסלול בעקבות פריחת החצבים והמעיינות החמים ב"שביל סובב…
-
רצים וזוכרים – מירוץ האנדרטאות בגולן
כ-200 רצים מכל רחבי הארץ השתתפו השנה במירוץ האנדרטאות בגולן. הרצים קיימו טקסי התייחדות, שמעו…
-
"משחקים של אור וצל" – המוסד
"המוסד" הם: שיר ירושלמי, אור בר-טל ואסף ניר, שגדלו יחד בקיבוצי צפון הנגב, ניגנו יחד…