בימים אלו, התחילו לזרוע גזר בעמק החולה. השנה צפוי גידול של 20% ביבול הגזר. אקלים העמק מאריך את עונת הגזרים בארץ ובעולם.
בחברה לפיתוח הגליל, המתמחה בגידול ועיבוד תוצרת חקלאית וחברת "ג"ג" (גליל גולן), המתפעלת כלי חקלאות כבדים עבור קיבוצים ויישובים חקלאיים, החלו בשבוע האחרון בעבודות זריעה של גזר לאורך השטחים החקלאיים בעמק החולה.
העונה זורעים בגליל כ-2,500 דונם של גזר, הצפויים להניב כמות שיא של כ- 25,000 טון, כאשר רוב היבול יצא לשווקים במזרח ומערב אירופה ובחלקו ישווקו גם בארץ.
היכולת לגדל ולטפח גזר באזור עמק החולה, בתקופה מאוחרת יותר ביחס לאזורים אחרים בארץ, מעניקה יתרון שיווקי וכלכלי משמעותי על פני המתחרים. מגדי הגזר בחולה משווקים אותו גם במהלך חודשים מאי, יוני ויולי, הנחשבים לחודשים חמים עבור גידול זה.
בחברה לפיתוח הגליל מציינים: "בעמק החולה אנו מגדלים את הזן 'נירובי', זן משובח של גזר, שנחשב למועדף בשווקים ברחבי אירופה".
עומר דינר, מרכז פרויקט גזר שלוחות ב"ג"ג", מציין כי כמויות הגזר השנה צפויות להיות גדולות הרבה יותר: "השנה צפויה עלייה של כ-20 אחוזים ביחס לשנה שעברה, בכמות הגזרים שייצאו מהשטחים החקלאיים בעמק החולה. במידה שיהיו משקעים רבים, ייתכן שהכמויות יהיו גדולות עוד יותר, אנחנו מתפללים לגשם".
במהלך כל חודש נובמבר, יתבצעו עבודות זריעת הגזרים והקטיף אמור להתחיל בחודש אפריל ולהסתיים בחודש יוני.