בימים אלה מציינת מכללת אל מאג'ד–הגולן 10 שנים להקמתה במג'דל שאמס. עמאשה מחמד, בוגר הטכניון, מרצה ומייסד, מספר על התחומים בהם מתמקדת המכללה, על הכיוונים אליהם היא חותרת, ועל פרויקט האבחון למועמדים
שאפתנות גבוהה בשילוב כריזמה של האדם הנכון, מאז ומתמיד הובילו למקומות מוצלחים וכך גם במקרה של מכללת אל מאג'ד–הגולן שמציינת בימים אלו 10 שנים מאז הוקמה במג'דל שאמס. עמאשה מחמד, בוגר הטכניון כמהנדס מכונות, הוא היזם שמאחורי הפרויקט, כשמאחוריו כבר 22 שנות קריירה בתחום החינוך.
כמנכ"ל המכללה, מחמד אחראי גם על גיוס המרצים, גיוס תקציבים, ניהול הקשר עם כל המוסדות הרלוונטיים וכמובן מרצה בעצמו בחלק מהקורסים. כשהקים את המכללה, עמד לנגד עיניו רעיון מרכזי כפי שהוא מסביר: "המטרה, היא לפתור בעיות של האוכלוסייה כאן מכמה הזוויות. יש בעייתיות מבחינת הכשרה מקצועית כאן באזור. גם לי, כשסיימתי ללמוד כמהנדס, היה קשה להתקבל למשרות ואז כשכבר מצליחים להתקבל, אז המשכורת היא מינימלית. צריך להתחיל לעודד את האוכלוסייה ע"י פתיחה של עוד אפשרויות וכך לעודד תעסוקה בכיוונים נוספים. לכן, אצלנו מדובר בעיקר בלימודי ערב, כי הרעיון הוא להמשיך בעבודה הנוכחית אבל במקביל לא לעזוב את האקדמיה. הדבר הכי מועיל שאפשר לעשות הוא בסיום יום העבודה, להגיע ולהתמחות בקורסים נוספים."
עמאשה: "המכללה נבעה מתוך צורכי האוכלוסייה ולכן, היא גם שייכת אליה. בימים אלו, אנחנו מפתחים פרויקט שמתבסס על מבחן שיבדוק איזו קריירה מתאימה לכל מועמד שמגיע, כי לדעתי רצוי לטפל בבעיה לפני שהיא מתחילה ולנסות למנוע אותה ע"י אבחון"
באילו תחומים המכללה מתמקדת?
"אנחנו מאושרים מטעם משרד החינוך כבי"ס לבגרויות ותג"ת (תעודה גמר–תיכונית) ובמקביל מוסמכים מטעם משרד הכלכלה כביה"ס לגמולי השתלמויות ובי"ס מטעם משרד התחבורה. בנוסף לכל אלו, מקיימים קורסים בחשבונאות, מנהל, פסיכומטרי, עיצוב פנים ותדמיתנות. המרצים שלנו מגיעים ממקומות שונים כמו יקנעם, חיפה ונצרת ובינתיים הסטודנטים הם בעיקר מהכפרים מסביב. נשמח אם יתחילו ללמוד כאן סטודנטים מכל יישובי הגולן".
כיצד הצלחת המכללה עשויה לתרום לפיתוח האזור?
"בהיותנו מוסד שעוסק בהכשרה מקצועית, תמיכה לקהילה וייעוץ אקדמי, אנחנו הכתובת הראשונה לכל סטודנט שמעוניין בהכוונה והתקדמות בחיים. חינוך ללא ספק, הוא המפתח להצלחה בחיים ולפיתוח אזורי. מסיבה זו, אנחנו משתפים פעולה גם עם מכללת גורדון בקורסים של סייעות וחינוך מיוחד, עם מכללת תל–חי בקורסים משותפים של מפקחי עבודה וגם עם מכללת אלקאסמי מבאקה אל גרבייה. כדי שזה יקרה, אנחנו גם זקוקים ליותר תמיכה מהמועצות, כי מדובר בעניין שיביא רווח לכולם."
מה הכיוונים אליהם אתה חותר להגיע עם הפרויקט?
עיקר כיוון החשיבה הוא למצוא מקומות עבודה אצלנו בגולן לכל אלה שלא הצליחו להשתלב באקדמיות אחרות. לשם כך, הצלחנו לפתוח עשרות סוגי קורסים, שבזכות ההשתתפות בהם, כל אחד יוכל להתקדם. היתרון כאן, הוא שהמכללה נבעה מתוך צורכי האוכלוסייה ולכן, היא גם שייכת אליה. נשמח להגיע לתחומי אקדמיה נוספים כדי לכסות כל צורך של התושבים ולהתרחב בפעילות ככל האפשר. כרגע כבר יש לנו שלוחות בבית ג'אן ומג'אר. בימים אלו, אנחנו מפתחים פרויקט שמתבסס על מבחן שיבדוק איזו קריירה מתאימה לכל מועמד שמגיע, כי לדעתי רצוי לטפל בבעיה לפני שהיא מתחילה ולנסות למנוע אותה ע"י אבחון."
מה מניע אותך בפעילות החשובה הזו?
"חינוך ולימודים בשבילי, זו הנשמה העיקרית שמקדמת כל דבר בחיים, כולל תרבות, קהילתיות ועשייה חברתית – זה הבסיס להכל. לכן, אעשה הכל כדי שכל אחד שיש לו רצון, יגיע לאן שהוא אמור להגיע."