לפני סוכות, נפגשו הצוותים החינוכיים של "אולפנת הגולן–קצרין" ו"נופי גולן" ללימוד ושיח, לקראת חג הסוכות בסימן האחדות – "סוכת שלום"
ורדית טפרברג, מנהלת האולפנה
דווקא בימים אלה, בהם אנו עדים לקיטוב בחברה הישראלית, לשיח מתלהם ולא מכבד ברחובות, צוותי החינוך של התיכונים בקצרין בחרו למצוא את המאחד ואת המשותף ובו להתמקד. הצוותים החינוכיים ב"אולפנת הגולן–קצרין" ובתיכון "נופי גולן" בחרו לקיים מפגש משותף של לימוד ושיח, לקראת חג הסוכות בסימן האחדות – "סוכת שלום".
בערב החגיגי, נכחו 60 מורים ומורות, שהצטרפו למפגש הזום, בהתרגשות ובחשש. לאחר ברכתו בשם שתי המועצות, של ראש מחלקת החינוך בקצרין, צבי בודנהיימר ולאחר ברכתו של המפקח המתכלל של מחוז הצפון, משה גודלבסקי, אירחנו שני דוברים מרתקים, ששיתפו במחשבותיהם ובתובנותיהם על סוכת השלום בעם ישראל ובחברה הישראלית.
ראשון התארח במפגש ישי קליין, תושב קצרין, מחנך בביה"ס "דרכי נעם" ומעביר הרצאות על יהדות, ציונות וערכים. ישי שיתף במסרים ובמידות שמלמדים אותנו כל אחד מה"אושפיזין" – האורחים המתארחים יום יום בסוכתנו ומה ניתן לקחת מכל אחד מהם לסוכה הפרטית שלנו ולחברה הישראלית, בכלל.
שנייה התארחה במפגש עפרה לייבוביץ, מורה לתנ"ך ולמחשבת ישראל בתיכון "לידה", בירושלים ופעילה במחאה למען שלטון מיטיב לישראל. היא שיתפה את הצוותים במחשבותיה על הדרך שבה תוכל להיבנות סוכת השלום הישראלית.
בהמשך, התכנסו חברי הצוותים לחדרי לימוד משותפים. הלמידה הונחתה ונסובה סביב סוגיית השלום. הלימוד נבע ממילות התפילה: "ופרוש עלינו סוכת שלומך". ניסינו להבין – מה בין סוכות לשלום? מהו שלום אמתי וכיצד ניתן לפעול למענו. למדנו קטע מ"עולת ראיה" של הרב אברהם יצחק הכהן קוק ושני שירים בנושא השלום – של הרב מנחם פרומן ז"ל והמשוררת והמחנכת הגדולה, זלדה. כל קבוצה ריכזה את תובנות הלימוד שלה והציגה את הנקודות במליאת הסיכום.
הבנו שכאשר כולנו יושבים יחד תחת סכך אחד – השלום הוא תוצאה מתבקשת. הדגשנו את פשטות הסוכה כמבטלת מעמדות. הרגשנו שהתפילה שלנו, שנזכה ל"ופרוש עלינו סוכת שלומך", היא כמו אם המכסה את בנה ומגוננת עליו
הבנו שכאשר כולנו יושבים יחד תחת סכך אחד – השלום הוא תוצאה מתבקשת. הדגשנו את פשטות הסוכה כמבטלת מעמדות ואת חשיבות הוויתור על הרכושנות והאנוכיות, לצורך השלום. הרגשנו שהתפילה שלנו, שנזכה ל"ופרוש עלינו סוכת שלומך", היא כמו אם המכסה את בנה ומגוננת עליו. הסוכה מבטאת הגנה, נינוחות ושמירה. כמו כן, התחדדה ההבנה ששיח דיאלקטי הוא המקדם והמפרה והדרישה מאתנו היא להרחיב את גבולות המבט שלנו, כדי להבין את האמת.
המשתתפים יצאו מן המפגש בהתרוממות רוח ובתחושה מיוחדת לחג הסוכות. התחושה הכללית הייתה של שמחה במפגש וביחד וברצון כן למפגשים נוספים של שיתוף, לימוד ושיח.
נתפלל להיות "עמוד האש שלפני המחנה", החלוצים ושבעקבותינו יצעדו תלמידינו ותלמידותינו וכל החברה הישראלית.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
להרגיש את עצמך בטבע
יום פעילות מיוחד לכ-160 אנשי חינוך, מטעם הקרן הקיימת לישראל, התקיים ב"קשת יהונתן", קשת. בתכנית…
-
"עוף גוזל חתוך את השמים"
200 מסיימי שכבת י"ב, בקצרין ובגולן, השתתפו בכנס המסורתי, בהובלת צוותי החינוך ממחלקות הנוער מרכז…
-
יחידה 8200 מחבקת את הכינרת
חיילי יחידת המודיעין 8200 הקיפו את הכינרת בריצת שליחים על פני "שביל סובב כינרת", במטרה…