היחידה לחקלאות וחדשנות גולן, ביצעה ניסוי משותף עם חברת הזרעים "אוריג'ן", שמעורר עניין רב בקרב מגדלי המלונים. הניסוי מתמקד בגידול מלון פרמיום במודל הידרופוני, עד כה, התוצאות מפתיעות ומרגשות.
יש מלון צהוב, מלון כתום ויש גם מלון ירוק, אך עד כה, כולם גדלו במקשה על הקרקע. בחוות היישום וההכשרה, של היחידה לחקלאות וחדשנות גולן, במושב אבנ"י אית"ן, מעדכנים כי הניסוי במלון הידרופוני מעורר עניין רב בקרב מגדלים רבים ברחבי הארץ ומגיע בימים אלו לשיאו.
במהלך השנה האחרונה, הובאה מספרד, ישירות לגולן, מערכת גידול הידרופונית, רב-שכבתית, המשולבת עם מצעים מנותקים, במטרה להגביר באופן ניכר את קצב הגידול ולהניב תוצרת חקלאית באיכות הגבוהה ביותר.
"בחממה מתקבל מראה מרהיב שמזכיר שורות שורות של מדפי ערוגות בסופר, מהם צומחים בגאון מלונים משובחים, על מים ולגובה", אומר מנהל היחידה לחקלאות וחדשנות גולן ב"מכון שמיר למחקר", יאיר גולן.
ריטה מונדר, אגרונומית ראשית ביחידה לחקלאות וחדשנות גולן, שמלווה את הניסוי, ציינה: "קצב הצימ וח אינו בר-השוואה לחלקות הביקורת בקרקע. כמובן, שלאור ההתפתחות המהירה של הצמח, החנטות מתקיימות מוקדם מהמצופה. המטרה המרכזית שתיבחן בשבועות הקרובים היא איכות הפרי, בהיבט הנראות והטעם".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
על הנתינה
פורים, מלבד היותו חג של שמחה ומגילה ותחפושות, הוא גם חג של נתינה, משלוחי מנות…
-
נסיעה על הרצף
ילדי האוטיזם מסוגלים, רואים, שומעים וחשים את הסביבה. הם שונים, אך הם שווים וראויים, כמו…
-
החיים על יד
זה תמיד ליד, כמו הטלוויזיה, שאני בוהה בה ולא באמת מסתכלת עליה. לפעמים, אני דוחקת…