"פוד-טק תל-חי 2021"

סטרטאפים מפתיעים בתחום המזון הוצגו בכנס "פודטק תלחי 2021", בפני בכירי תעשיית המזון בארץבירה קינואה, דג סלמון טבעוני, פסטה חרובים ובצק עלים מטחינה           


בשנים האחרונות, תחום הפודטק ומזון העתיד מתפתח בקצב מואץ ועובר מהפכה של ממש, מתעשייה מסורתית לתעשיית המבוססת על טכנולוגיות חדישות ועתירותידע. במסגרת מהפכה זו, תופסות תאוצה מספר מגמות: פיתוח מוצרי מזון בריאים יותר, עם ערכים פונקציונליים, הכוללים הפחתה משמעותית של נתרן, סוכרים ושומן רווי, מקורות חלבון חלופיים מהצומח, שימוש גובר בחומרים טבעיים ופיתוח מוצרים המבוססים על פחת ושאריות מזון.

ד"ר אופיר בנימין, מיוזמי הכנס: "מגמות אלה, לצד ההתפתחויות והחידושים בעולם המזון, הוצגו לאחרונה בכנס 'פודטק תלחי 2021', בהשתתפות הבכירים בטכנולוגי המזון בארץ ובעולם ומומחים מובילים בתחום האקדמיה והמחקר".

מנכ"לית איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים, עו"ד גליה שגיא גזית: המטרה היא לפתח פתרונות למקורות של חומרי גלם, להפחתת טביעת הרגל הפחמנית ועוד, לצד שיפור מוצרי המזון והפחתת סוכר, שומן ונתרן

מנכ"לית איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים, עו"ד גליה שגיא גזית, אמרה בכנס: "תעשיית המזון הישראלית משקיעה משאבים רבים ופועלת ליצירת שיתופי פעולה והשקעות בחברות הזנק מקומיות, במטרה לפתח פתרונות למקורות של חומרי גלם, להפחתת טביעת הרגל הפחמנית ועוד, לצד שיפור מוצרי המזון והפחתת סוכר, שומן ונתרן. תעשיית המזון הישראלית מהווה מנוע צמיחה כלכליחברתי של מדינת ישראל, בכלל ושל צפון המדינה, בפרט וחשוב, היום יותר מתמיד, לשמור עליה כתעשייה חזקה, עצמאית ובתקיימא. אנחנו מאמינים כי נראה את התפתחות הפודטק נמשכת גם בעשורים הבאים וששמה של תעשייה זו בישראל יינשא למרחקים, בדומה לתחומים אחרים, דוגמת הסייבר".

פסטה חרובים

במסגרת הכנס, הוצגו סטרטאפים של הסטודנטים מהחוג למדעי המזון, פותחו במהלך השנה האחרונה. ביניהם: דג סלמון טבעוני, בצק עלים מטחינה, בירה קינואה, עוגיות על בסיס קטניות מש במילוי קרם קוקוס, חלב שומשום, פסטה חרובים, גלידה טבעונית, ושלושה מוצרים שפותחו בשיתוף חברת "סוגתמלח": מלח אצות, עוגת חומוס וחטיף צ'יפס מחומוס.

מלח אצותקבוצה פיתחה מלח בשילוב של אצות עם ערכים תזונתיים של חלבון ונוגדי חמצון ויכולת הפחתה בכמות הנתרן הנדרשת. עוגת חומוס בחושה וחטיף צ'יפס מחומוסשתי קבוצות אלה נעזרו בחומוס של חברת "סוגת" לקבל מוצרים עשירי חלבוני וסיבי חומוס והגיעו למרקם וטעם נפלאים.

מושב הכנס "פודטק צומח בצפון" כלל שלושה מיזמים של פיתוחי סטודנטים מהחוג למדעי המזון וכן פיתוחיהם של  חברות הפודטק, שצמחו בשנים האחרונות בגליל:  Blue-Tree,  Pigmentium NutriLees,  Yemo.

החלק האחרון של הכנס כלל שלושה מושבים מקבילים בנושאים: חלבון אלטרנטיבי, חומרים מן הטבע לשימוש במזון, פודטק ותעשיית המזון בשנת הקורונה.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
אירועים שיתקיימו ב 1st נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 5th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 15th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 21st נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 28th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 29th נובמבר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 30th נובמבר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון
[adrotate group="2"]

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?