המרווה הרפואית מלאה ביתרונות בריאותיים מקובלים ברפואת צמחי מרפא. מערכת העיכול, הנשימה, העצבים – המרווה עשויה לאזן ולהקל
לא סתם ניתן השם מרווה לצמח היפהפה הזה, בעל הניחוח המעורר והטעם הייחודי. המרווה הרפואית גדלה בארץ בגינות ציבוריות, צדי הכבישים ובגינה הביתית. יכולות הריפוי של המרווה רבות ומוכרות מזה מאות שנים ברפואה העתיקה באזורנו.
השימוש העיקר והמומלץ ביותר הוא בחליטה לשתייה של עלי המרווה. נמצא גם, וזה לא מפתיע, כי שתיית חליטת עלי מרווה הנה מרווה הרבה יותר משתיית מים רגילים, מכאן שמה. נסו ומבטיחה שתיהנו ותרווJ לאלו שיחליטו כי הם רצים לחממה הקרובה לרכוש עציץ מרווה, דעו כי היא אוהבת שמש ולא זקוקה להרבה מים כלל – צמח מושלם לארץ ישראל.
המרווה מופיעה במקורות שונים וכולם ממליצים על שימוש דומה בצמח למצבי בריאות שונים כגון: תסמינים של מערכת העיכול, מגזים, עצירות ועד תולעים. המרווה יעילה במצבים רגשיים שונים, מבעיות שינה ועד תחושה של אפיסת כוחות ועוד. לפניכם רשימה מרתקת של מצבי בריאות שהמרווה הרפואית, היפה והמיוחדת, יכולה לתת להם מענה פשוט, קל ובטוח.
מערכת עיכול
המרווה נוגדת דלקת ותעזור לדלקות בפה ובגרון, לחניכיים מדממות, או דלקת כללית של הפה, לכיבים בפה. מרווה רפואית מסייעת לריפוי הפצעים על ידי גרגור חליטה של 3-4 עלים טריים בכוס מים רותחים, לצנן מעט ולגרגר 3-4 פעמים ביום. את הנוזל לאחר הגרגור יש לירוק ולא לבלוע! לפצעים כגון הרפס, זוסטר, "פצע חום", ניתן להכין רטיות קריות עם חליטת מרווה ובבונג יחדיו. מרווה יכולת לספוח גזים ולהרגיע נפיחות ועוויתות במערכת העיכול. היא מסייעת בשחרור גזים והרפיית מערכת העיכול לכן יעילה למצבי עצירות.
המרווה נוגדת דלקת ותעזור לדלקות בפה ובגרון, לחניכיים מדממות, או דלקת כללית של הפה, לכיבים בפה. מרווה רפואית מסייעת לריפוי הפצעים על ידי גרגור חליטה של 3-4 עלים טריים בכוס מים רותחים, לצנן מעט ולגרגר 3-4 פעמים ביום
מערכת הנשימה
המרווה יעילה לטיפול במצבי שיעול עם עודף ליחה ונזלות. לשתות חליטה עדינה של מרווה 1-4 עלים, תלוי עם מדובר בילד, או מבוגר. לתינוקות מעל גיל שנה, עם גודש ליחתי בשיעול, או נזלת – עלה אחד בכוס מים. לשיפור הטעם, ניתן להוסיף לימון, מקל קינמון קטן.
המערכת ההורמונלית
למרווה יכולת לאזן הורמונלית ולשחרר עוויתות ולכן היא עשויה לסייע בכאבי מחזור אצל נשים, להועיל בתופעת גיל המעבר של גלי החום ולהרגיע את המתח והסטרס הנלווים בתקופות משתנות אלו. שתיית חליטה עם 3 עלים טריים, 3-4 פעמים ביום תועיל מאוד.
מערכת העצבים
המרווה מוכרת כצמח מרפא המאזן את מערכת העצבים והיא מסייעת להפחתת מתח ולחץ. לכן, תסייע רבות ותהיה חלק מטיפול במצבים של נדודי שינה הנגרמים ממתח ולחץ. למרווה תכונה נוספת של הגברת אנרגיה ושיפור מצב רוח ואנטי-דיכאוניות. לכן, שילוב חליטות מרווה קרות או חמות, תלוי בטיפוס ובעונה, תועיל רבות לאלו החשים כי מצב הרוח משפיע ישירות על רמת החיוניות הפיזית והרגשית.
עזרה ראשונה ביתית
לטיפול בחתכים ופציעות: כותשים עלי מרווה, מניחים על רטייה וחובשים בה את המקום הפגוע. לדלקות עיניים – יש להכין רטייה ספוגה בחליטת עלי מרווה ולעשות קומפרסים קרירים, או חמימים, לעין.
חשוב לציין כי המרווה הרפואית איננה מומלצת בזמן היריון והנקה – מייבשת חלב אם!
משקה קיץ מרענן במיוחד
מצרכים:
ליטר מים
6 ליצ'י קלופים
חצי לימון פרוס גס עם הקליפה
חצי כוס אוכמניות גוג'י
6 עלי מרווה חלוטים מראש בכוס מים רותחים למשך 10דק'
כף דבש
אופן ההכנה:
חלטו את המרווה. מלאו קנקן ביתר המצרכים, כסו והכניסו למקרר לכשעתיים-שלוש. שתו לרוויה ותיהנו מטעם מרענן במיוחד ונגיסה עדינה של אוכמניות הגוג'י. ניתן להוסיף את המים לשייק, או למיץ.