בחודש האחרון, התקיים תהליך משתף ומחבר, בהובלת מנהלי האשכולות במרכז הקהילתי גולן, במטרה להדק עד כמה שניתן את הרצף החינוכי גולני, גם בשנה"ל תשפ"א
הכמיהה ליצירת ופיתוח רצף חינוכי בגולן הייתה משאת נפשה של המנהיגות החינוכית והציבורית בגולן, כבר מעל לעשור. בימים אלו של פתיחת עוד שנת חינוך בגולן, כולנו שמחים על קפיצת מדרגה ביכולות המערכת הארגונית ובמענים במעגלי השטח החינוכיים בגולן. בעיקר גאים אנחנו בדרך המשותפת שמובילה את כולנו ליצירה משותפת, תוך עיצוב והעצמת דור העתיד שלנו בגולן.
בחודש האחרון, התקיים תהליך משתף ומחבר, בהובלת מנהלי האשכולות במרכז הקהילתי גולן. התהליך כלל שיחות, מעגלי חשיבה, מיפויים, משובים והעברת צרכים ופערים ממסגרות החינוך השונות בגולן, לרבות בתי ספר, מערכות חינוך יישוביות ותכניות פנאי וחוגים באשכולות המרכז הקהילתי, אגף החינוך ועוד.
מנהלי האשכולות נבחרו להוביל את התהליך המשתף ונתבקשו, בלוח זמנים מטורף, להעביר נתונים ותמונת מצב מדויקת ככל הניתן, אל מול המשימה של כולנו: פתיחת שנת החינוך בזמן, עם מענה איכותי (לא בייביסיטר) ועם איגום משאבים של שלוש הבמות החינוכיות המובהקות שלנו בגולן: בתי הספר, מערכות החינוך החברתיות–קהילתיות ותכניות הפנאי והחוגים.
כל בית ספר, בליווי אגף החינוך והפיקוח של משרד החינוך, בנה מערכת מסודרת על פי הגדרות משרד החינוך לפעילות הבית–ספרית לשנת תשפ"א.
יצא קול קורא למערכות החינוך החברתיות–קהילתיות ביישובי הגולן, להפעלת רצף חינוכי, משעת חזרת הילד (א'-ו') מבית הספר ועד השעה 16:00 בימי החול ובנוסף, מתן מענה לכיתות ה'-ח' גם בימים שהם אינם נוסעים לבית הספר
בהמשך לכך, יצא קול קורא למערכות החינוך החברתיות–קהילתיות ביישובי הגולן, להפעלת רצף חינוכי, משעת חזרת הילד (א'-ו') מבית הספר ועד השעה 16:00 בימי החול ובנוסף, מתן מענה לכיתות ה'-ח' גם בימים שהם אינם נוסעים לבית הספר. קול קורא זה יאפשר ליישובים הרחבה של הפעילות השגרתית, דרך השתתפות גדולה יותר בשכר המדריכים, על מנת לתת מענה חינוכי, ראוי וערכי, בהמשך לפעילות מערכת החינוך הבית–ספרית, או לייצר מודל יישובי פרטני. כלומר, יישוב יקבל תקציב פתוח וגמיש (על פי מפתח מספרי ילדים), בנוסף לפורמט המדלי"קים/ תלמוד תורה הקיימים להגשת תכנית פעילות שנתית, על פי קריטריונים מובחנים.
מהלך זה מאפשר למנהיגות היישובית שקיפות, בחירה, חופש פעולה ומסגרת – הגדרות, תקציב וזמן. בימים אלו, הצוות של מחלקת הילדים והנוער, במרכז הקהילתי, עומלים על קבלת התכניות ואישורן. זו גאווה גדולה לראות חלק גדול מיישובי הגולן שלא חיכו לקול הקורא ועל בסיס של משאבים יישוביים פנימיים וקיימים, ייצרו מענה איכותי ומקצועי ליצירת הרצף החינוכי.
כל זאת, בנוסף לפעילות החברתית–קהילתית ביישובי הגולן, דרך פעילות מדריכי הנוער והילדים ותנועות וארגוני הנוער, שגם כן פותחים שנה ומשולבים בתוך הרצף החינוכי הגולני.
קרן תמיכה חינוכית
בשבוע האחרון של אוגוסט, המרכז הקהילתי גולן פרסם את חוברת של תכניות הפנאי והחוגים לשנה זו, העומדת בהגדרות "התו סגול" ומאושרת לפעילות חינוכית חברתית על פי משרדי הבריאות והחינוך. חשוב לציין שצוותי המרכז הקהילתי, בשיתוף מנהלי מערכות החינוך והקהילה ביישובים, עמלים על הכנסת כמה שיותר תכניות פנאי וחוגים לכלל הגילאים ביישובי הגולן. כולנו מבינים, שלפחות בשנה זו, נכון לעבוד ולהפעיל בקפסולות מצומצמות יותר, מה עוד שעלות החוג ביישוב נמוכה בהרבה.
בימים אלו, אנו מודעים ומכירים מקרוב את הסוגיה הכלכלית הפוגשת אותנו – את כולנו בכל המעגלים. המועצה האזורית גולן והמרכז הקהילתי גולן, בהחלטה מושכלת, תוך הגדרת סדרי עדיפויות, מפנה משאבים פיננסיים רבים, הן לתכניות השלמת הרצף החינוכי והן לתמיכה פרטנית, דרך קרנות.
קרן תמיכה חינוכית הנה קרן שהמרכז הקהילתי מפעיל זה שנים, לסבסוד פעילות חינוכית לילדי ונוער הגולן (א'-י"ב). הגשת הבקשה היא ממש פשוטה והשנה, בפרט, גדלה הקרן בעוד משאבים, לאור הבנת המציאות הכלכלית והצורך של המשפחות.
המרכז הקהילתי חרט על דגלו: "לא יהיה ילד שלא ישתתף בפעילות חינוכית בגלל קושי כלכלי של משפחתו". אנו מזמינים אתכם ההורים להשתמש במשאב זה. טופס הגשה לקרן תמיכה חינוכית קיים באשכולות המרכז הקהילתי ואצל מנהלי ומנהלות מערכות החינוך ביישובים.
לכל הילדים והילדות, ההורים, המורים והמורות, הגננים והגננות, הסייעים והסייעות, המדריכים והמדריכות, צוותי החינוך השונים, סוכני החיברות, המבוגרים המשמעותיים של ילדינו, שעמלים בעיצוב דור העתיד של החברה הישראלית – שנת חינוך פורייה ומוצלחת.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מרוץ גולני המסורתי ה-28 במספר
בשבוע האחרון נערך מרוץ גולני המסורתי ה-28 במספר. המרוץ התפרס לאורך 830 ק"מ, מהר החרמון…
-
מסורת חדשה: סדר נשים גולני
סדר פסח שכולו נשים ייערך השנה בגולן, בשיתוף פעולה בין "עיינות", מהמרכז הקהילתי גולן למתנ"ס…
-
בית הספר "גמלא" - בית לעולים
במקום להסתפק בלימוד עברית לילדים העולים, בבית הספר "גמלא" עובדים דו-צדדית: גם הילדים הוותיקים לומדים…