בעמק החולה משלימים את איסוף הבוטנים ומאפשרים לעגורים לנצל את שאריות היבול למאכל, כדי למנוע נזקים בשטחים סמוכים
בימים אלו, משלימים חקלאי הגליל העליון את דיש הבוטנים, הגדלים בשטח של 3,500 דונם ברחבי עמק החולה. על פי הערכות בחברה לפיתוח הגליל, היבול הצפוי הוא 550 קילו לדונם גידול, משמע צפי לכ-200,000 קילו בוטנים טריים, משטחי הגידול בעמק החולה.
ראוי לציין, כי גידול זה נחשב לגידול ארוך במיוחד, שכן את הזריעה מבצעים כבר בחודשי האביב המוקדמים ואילו עקירת הבוטנים הדיש מתבצעת בימים אלו, בתחילתו של הסתיו, כשמתחילה עונת גידולי החורף השונים.
לגידול הבוטנים משמעות וחשיבות נוספת, שכן הוא מסייע לחקלאי הגליל להתמודד עם בעיית העגורים האוכלים מהיבול החקלאי. עופר ברנע המרכז את פעילות "פרויקט העגורים" אומר: "על מנת לסייע ל'פרויקט העגורים', לאחר הדיש, החקלאים לא הופכים את הקרקע. אנחנו רועים את העגורים לשטחי הבוטנים, על מנת שיאכלו שם מהשאריות ומהפחת של הגידול בשדה ובכך מונעים נזקים בשטחי הגידול האחרים. פעולה זו דוחה את פתיחת תחנת האכלת העגורים. רק לאחר שהעגורים יסיימו לאכול את כל שאריות הבוטנים, נהפוך את הקרקע".