היא בעלת הסטודיו "שולחן האוכל" ומנהלת יחד עם בני הנוער את בית הקפה – "קפה לשבט", בכפר האמנים באניעם. האורחת שלי לשבת היא מיכל נשיא
קצת על עצמך
"מיכל נשיא, נשואה לשי ואימא להילה, גילי ואור".
מגורים
"מושב כנף".
איפה נולדת וגדלת?
"נולדתי בבת ים וגדלתי בהרצליה".
עיסוק
"בעלת הסטודיו 'שולחן האוכל' – בית לאנשים, תזונה ואוכל. מארחת אצלי לארוחות מיוחדות, סדנאות אוכל וחוגי ילדים. מהגינה לצלחת.
"בנוסף, אני מנהלת יחד עם בני הנוער ועוד אנשים טובים את בית הקפה – 'קפה לשבט', בכפר האמנים באניעם".
איך נראה יום שישי שלך?
"מגוון מאוד ותלוי מהן התכניות. אם אני לא עובדת בסטודיו, או בבית הקפה, אני יושבת לי עם הקפה של הבוקר במרפסת של הסטודיו ונהנית מהשקט, מה שלא קרה כבר חצי שנה ואז, אני שמה מוזיקה, בדרך כלל גלגל"צ ונכנסת למטבח, לבשל לארוחת שישי.
"אם אני עובדת, אני מגיעה מוקדם לבית הקפה להכנות ופתיחה של היום. כשיש לי ארוחה בסטודיו, אני בסטודיו, מבשלת ומעצבת שולחן לכבוד האורחים".
מה כוללת ארוחת השבת שלכם?
"תבשילים, קדרות, מרקים, סלטים, תמיד יהיה סיר עם קציצות ואורז ובראוניז, בין יתר הקינוחים".
אצלנו במשפחה, הארוחה המשפחתית הייתה בשבת בצהרים. היינו מתאספים סביב השולחן, אצל הסבתות שלי, או בבית הוריי. תמיד היה עוף עם תפוחי אדמה, זה מאכל ילדות עם טעם של בית. כמה פשוט, ככה מרגש
זיכרון ילדות משבת
"אצלנו במשפחה, הארוחה המשפחתית הייתה בשבת בצהרים. היינו מתאספים סביב השולחן, אצל הסבתות שלי, או בבית הוריי. תמיד היה עוף עם תפוחי אדמה, זה מאכל ילדות עם טעם של בית. כמה פשוט, ככה מרגש. אצל הסבתות שלי, היו מטעמים מהמטבח המזרח–אירופי, הונגריה, רומניה, טעמים של געגוע".
מה הכי כיפי בשבת שלך?
"כשכל הילדים שלי חוזרים הביתה ולכמה שעות, אנחנו כולם יחד, מילוי מצברים לשבוע שיגיע".
עם מי היית רוצה לשבת בשולחן שבת?
"אנחנו גרים רחוק מהמשפחות שלנו, הייתי שמחה ליותר ארוחות שישי יחד. הכי מהכול, עוד ארוחות משפחתיות מורחבות, עם הסבים, הסבתות והדודים, מהדור ההוא, שאני מתגעגעת אליהם כל כך".
מה עושה בשעות הפנאי?
"מאז שאני חלק מעמותת 'צורימן' ו'קפה לשבט', רוב השעות שלי ביממה מתחלקות בין 'שולחן האוכל' ל'קפה לשבט'. להיות עם הנוער בבית הקפה, זה הכי שעות פנאי, היצירה במטבח, השיחות, העולם הזה הוא קסום וממלא אותי.
"כשאני מצליחה לקחת עוד כמה שעות לעצמי, אני אוהבת לטייל, לראות סרטים ולקרוא, לרוב ספרי בישול".
מהו המוטו שלך בחיים?
"אוכל טוב, יין וחברים – מתכון לחיים טובים".
מהו החלום שלך?
"יש לי הרבה, כולם כמעט קשורים לאוכל, חוויה ואנשים מעניינים. כרגע, בעשייה שלי, החלום הוא להביא את בית הקפה, 'קפה לשבט', למקום של בית קפה איכותי ואחר, שיבואו אליו בזכות. ליצור בו בית לאוהבי קפה ואוכל טוב. הדרך עוד ארוכה, אבל יחד עם בני הנוער, אנחנו בדרך לשם. זה מדהים כמה כוח יש לנוער שלנו, בחשיבה ועשייה. אשמח שעוד חולמים כמוני יצטרפו אלינו".
מה את הכי אוהבת בגולן?
"את המרחבים והאפשרויות".
מה את מאחלת לעצמך?
"להגשים את החלומות שלי".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
שולחן עגול של התנדבות
ההתנדבות בגולן, העצמתה והכוונתה עלו לדיון על השולחן העגול של הפורום, שהוקם בהובלת היחידה להתנדבות,…
-
רפואה עם ערכים
הרופא שעזב קליניקה יוקרתית במרכז הארץ כדי להביא רפואה איכותית לצפון. פרופ' ירון דגן: "לטעמי,…
-
עם הסלמנדרות בתל דן
הסלמנדרה הכתומה, או סלמנדרת האש, עושה חיים משוגעים בשמורת תל דן. האויבים הכמעט יחידים שלה…