במהלך השנה השתתפו תלמידי כיתה ו' 1 בבי"ס גמלא בפריצת דרכים ושבילים סביב הכנרת. הדבר נעשה ברוח האידיאולוגיה של החברה להגנת הטבע, המקדמת את 'שביל סובב כנרת' כמסלול רגלי מסומן אשר יקיף את הכנרת קרוב ככל הניתן לשפת המים
כנרת יש רק אחת, אך רצועות חוף באורך של קילומטרים אינן נגישות לציבור הרחב או במילים אחרות מגודרות וסגורות בפני הציבור. אז מה עושים?
מצביעים ברגליים וברגליים
תלמידי כיתה ו' 1 מבי"ס "גמלא" קצרין ומחנכת הכיתה, שושי סוליבן, יצרו קשר עם ניסים אסבן מהרשות לניקוז ונחלים כנרת והאחראי על שביל סובב כנרת מיום פתיחתו, וכן עם איילת השחר, מדריכה ברשות. התלמידים הביעו את נכונותם לקחת חלק בעבודת פריצת שבילים.
התלמידים קיבלו הסבר על מצב החופים הסגורים בפני הציבור והרצון להשיב את הכנרת לכלל האזרחים, ומיד שינסו מותניים.
במהלך השנה פעלו תלמידי כיתה ו' 1 בקטעים שבין חוף מעגן לחוף האון ובעינות רקת. את הפעילות ארגנה איילת השחר, אשר חיכתה בכל פעם עם כלי עבודה, מזמרות, מעדרים וקלשונים. הילדים גזמו ענפים, סללו מדרגות, נכשו עישבו וניקו את השטח. בסיום העבודה, האזור שינה פניו. הילדים עבדו מתוך מודעות לחשיבות שיש בפריצת דרכים ופתיחת החופים לציבור הרחב ומתוך תקווה שבמהרה יחזרו הקילומטרים החסרים אל שביל סובב כנרת.
התלמידים התחברו לאידיאולוגיה של החברה להגנת הטבע אשר החליטה לפעול למען זכותו של הציבור למעבר חופשי לאורך החופים, ולשם כך החלה לקדם את 'שביל סובב כנרת' – מסלול טיול רגלי מסומן, אשר יקיף את הכנרת קרוב ככל הניתן לשפת המים.
הוחלט שאת השביל יכשירו קבוצות נוער מרחבי הארץ והגולן – כמובן, מתוך הנחה שהמודעות תגדל, והם יפיצו את הבשורה בין חבריהם ומשפחתם להגיע ולהצביע ברגליים.
שושי סוליבן
מחנכת הכיתה.